KONYA / DERBENT - Derbent Şehit Mustafa Doğramacı İlkokulu

AYIN ŞİİRİ

Türk şiirinde milletimizin duygularını, fikirlerini, inancını, ideallerini, tarihini, kültürünü görmek mümkündür. Milletimizi tanımanın, tarihini bilmenin belki en sağlıklı yollarından biri Türk şiirini okumak ve anlamaktır. Bu doğrultuda biz de 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında, sınıf öğretmenlerimizden Sami ALIÇLI'nın koordinesinde "AYIN ŞİİRİ" adlı şiir okuma yarışması düzenlemekteyiz.   Bu proje ile amacımız, Türkçeyi doğru, etkili ve dil kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirmek, öğrencilerimizin sanatsal, edebî ve Türk dilini düzgün kullanabilme yeteneğini geliştirmek, onlara toplum karşısında kendilerini ifade edebilme becerisi ve özgüven kazandırmak, ayrıca öğrencilerimizin, dilin en güzel ve estetik ifade şekillerinden biri olan şiir sanatına ilgi duymalarını sağlamaktır.
Yayın: 12.12.2023 - Güncelleme: 12.12.2023 11:42 - Görüntülenme: 33